Sunday, August 4, 2013

Celulele Stem pot salva mii de copii bolnavi !


“CORDonul roșu salvează vieti!” este mesajul pe care CORD BLOOD CENTER îl transmite mămicilor și tuturor femeilor care își doresc la un moment dat un copil, în cadrul unei campanii de informare cu privire la beneficiile recoltarii de celule stem din sângele placentar la naștere.

Mii de copii bolnavi ar putea fi salvați datorită celulelor stem!

Cord Blood


În România, se apreciază ca în prezent sunt aproximativ 1.500 de copii bolnavi de leucemie, 3.500 de copii care suferă de boala Hodgkin, la care se adaugă cei 370 de copii cu betatalasemie majoră. Mulți dintre acești copii bolnavi ar putea fi salvați în urma unui transplant cu celule stem.
Informeaza-te! 
Intreaba-ti medicul ginecolog despre recoltarea de sange placentar si valoarea terapeutica a celulelor stem continute de acesta.
Sau, vino la noi !
Te asteptam ca sa iti oferim mai multe detalii la sediile noastre din Cluj, Bucuresti si Timisoara,
sau on-line, aici click
Campania “CORDonul rosu salveaza vieti” este sustinuta de Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania!
Le multumim celor care au raspuns pana acum invitatiei lansate si ne-au transmis gandurile lor, aratand ca sustin acest proiect !


Cord Blood


Grupul international Cord Blood Center

Grupul International Cord Blood Center este lider european in procesarea de sange placentar, membru al World Marrow Donor Association (WMDA) si membru asociat al NetCord, doua dintre cele mai importante organizatii internationale din domeniul celulelor stem.
In prezent grupul este prezent in 6 tari din Europa Centrala si de Est: Austria, Cehia, Slovacia, Italia, Ungaria si Romania, reunind peste 125.000 familii care ne-au creditat cu increderea lor bazandu-se pe experienta si siguranta pe care o oferim.
Atunci cand e vorba de siguranta familiei tale, alege ce e mai bun!
Motive pentru care Grupul International Cord Blood Center este alegerea parintilor din Europa:
  • Primul transplant autolog din Europa a utilizat o grefa eliberata de Cord Blood Center
  • 37 de unitati de sange procesate de catre noi au fost deja folosite pentru operatii de transplant in toata lumea
  • avem o experienta de peste 15 ani in domeniului banking-ului
  • calitatea grefelor obtinute ne pozitioneaza in topul registrelor publice internationale
  • suntem pe primul loc in topul bancilor de celule stem din Europa ca numar de grefe eliberate in vederea efectuarii unui transplant
  • tehnologia de procesare utilizata de Grupul International Cord Bloood Center ofera posibilitatea stocarii tuturor tipurilor de celule stem in cantitati maxime
  • comunitatea medicala internationala apreciaza calitatea grefelor procesate de noi, motiv pentru care a subliniat de numeroase ori rolul important pe care il are grupul nostru in calitate de partener
  • cel mai mare numar de laboratoare proprii de procesare in Europa
  • operam atat in sistem privat, cat si in sistem public
Sangele placentar salveaza vieti !
Incepand cu anul 1999, grupul a contribuit la tratarea a 37 de pacienti din intreaga lume.
Aceste experiente clinice reprezinta o validare si o confirmare a calitatii procesarii sangelui placentar si a experientei de stocare a celulelor stem oferite de grupul nostru.

Monica Davidescu si Aurelian Temisan

In momentul in care am ramas insarcinata am stiut ca trebuie sa pun deoparte pentru copilul nostru, o "centura de siguranta'' pentru intreaga lui viata…Celule stem sunt siguranta lui pentru viitor.

Marcel Pavel

Marcel Pavel a decis sa recolteze celule stem la nasterea fetitei lui pentru ca  vrea sa-i asigure un viitor fara probleme grave de sanatate si fiindca la nasterea baietilor, acest procedeu medical nu era cunoscut in Romania. Pentru aceasta decizie importanta pe care o poti lua o data in viata, a ales serviciile Primei banci de celule stem din Romania.


Maria Coman

"Sper din tot sufletul să fie o investiţie proasta … Adică să nu avem niciodată nevoie să folosim celulele stem. Însă nu mi-am pus nicio secundă problema să nu fac recoltarea. Dacă se poate şi dacă e atât de simplu, mi s-ar fi părut inconştient să nu apelam la recoltarea de sange placentar

Razvan si Irina Fodor

„Viitorul copilului nostru este foarte important. Sincer, imi doresc sa nu am niciodata nevoie de aceste celule si sa fie o investitie care sa nu ne ajute!  Am ales insa aceasta varianta pentru confortul nostru psihic dar mai  ales pentru viitorul fiicei noastre!"










No comments:

Post a Comment